Snygga vinställ

Skulle man inte ha möjlighet att bygga en vinkällare hemma är snygga vinställ perfekta för dig som ändå är intresserad av vinlagring. En vinhylla är något som många har hemma, det är både en snygg inredningsdetalj samt ett bra ställe att förvara sitt vin på. Det finns en del saker som kan vara bra att tänka på när man ska köpa och sätta upp sin vinhylla. Många ser ett vinställ som ett enkelt sätt för vinförvaring men om man vill att sitt vin ska hålla en bra kvalité och mognas ordentligt måste man tänka till. Nedan kommer du få våra bästa tips för att lyckas med din vinlagring.

Bygga vinställ

När du tänk igenom dessa punkter ovan och fått en bra bild på hur du vill att din vinförvaring ska se ut kan det vara bra att kolla runt på olika snygga vinställ och se vilket som passar dig bäst. Hittar du ett snyggt vinställ som passar din smak kan du alltid bygga ett eget vinställ. Du sätter din egen design och prägel på hur det ska se ut, vilket ger dig ett unikt vinställ. Är du istället intresserad av att köpa vinställ får du nedan våra bästa tips på var du kan köpa snygga vinställ.

Vinlagring.se – har vinställ i olika storlekar, material och former. Allt för att skapa den perfekta vinförvaringen.

Kitchentime.se – har vinställ i olika storlekar och prisklasser.

Kitcha.se – har vinhyllor i olika storlekar och färger.

Vinlagring på vinställ – tänk på detta

Ett vinställ är perfekt för dig som inte tänker lagra dina viner under flera års tid. De är perfekt för de som köper och dricker upp vinet inom några månader. Man bör alltid tänka på de faktorerna som är viktiga vid vinlagring men eftersom vinet inte ska stå i flera år går det utmärkt att köpa ett snyggt vinställ för sin vinlagring. Här kommer några tips till dig som vill förvara ditt vin på en vinhylla.

Placering av vinställ

Eftersom vin lagras bäst mörkt bör du placera ditt vinställ där solen inte kommer åt och förstör vinet. Det är viktigt att flaskorna ligger ner på vinstället så korken inte torkar ut. Tänk även på att inte placera ditt vinställ där vinet utsätts för värme då det skadar vinet.

Vad för funktion ska vinhyllan ge?

Tänk ut syftet när du ska köpa vinställ. Ska det få plats många flaskor? Ska det vara ett snyggt vinställ som blir en fin inredningsdetalj? Dessa frågor kan vara bra att besvara innan du köper ditt vinställ så du vet vad för typ av vinförvaring du vill ha.

Välj efter behov

En sak som kan vara bra att tänka på är det utrymme som du ska placera din vinhylla på. Är det i en källare kan det vara bra att montera det på en vägg där vinstället kan byggas vidare på för att till slut kunna skapa en stor vinvägg. Är det på en begränsad vägg välj då vinställ efter väggens utrymme. Tänk även vad för typ av vinflaskor du vill förvara, är det exempelvis champagneflaskor se då till att de får plats utan någon risk för att rasa.