För vin- och whiskyälskare

Här hittar ni tips och råd

Vinkurs

Genom att gå en vinkurs så kan du skapa dig kunskap om de olika sorternas egenskap, historia och karaktär och en vinkurs är ett måste för alla de som vill kunna imponera bland sina vänner med sin otroligt goda vinkännedom. Du kommer även ha nytta av en vinkurs genom att exempelvis bättre kunna kombinera olika viner med olika maträtter och rätt vin med rätt mat skapar ofta en helt fantastisk kombination. För att man ska få ut så mycket av en vinkurs som möjligt så krävs det inte endast att du tycker om att dricka viner utan du behöver även ha intresse för de olika vindryckerna. Många blir intresserade först under de olika kurserna.

Det finns många olika kurser inom vin och en del kurser hålls i Sverige av riktigt duktiga vinkännare samtidigt som andra kurser hålls i andra länder i Europa. Många väljer att kombinera sin resa med en fantastisk vinkurs och på så sätt även besöka de olika vingårdarna som ligger runt om i världen. Då får man även en bättre kännedom om de olika druvorna som har stor del i hur det slutgiltiga resultatet kommer att bli och det gäller att man vet en del om olika vindruvor och dess egenskaper för att man även ska kunna välja riktigt goda viner. Man behöver dock ha i åtanke att en druva som man i grunden tror är ett märke på ett vin kan odlas över hela världen och det kan därför endast även vara smaken på druvan.

På en vinkurs så får du även provsmaka många olika viner för att lära dig att känna de olika smakerna och även småsaker som att uppskatta doften och färgen av ett riktigt gott vin. Det kommer med andra ord att bli en helt fantastisk kännedom som du kommer få nytta av genom hela livet.